• Gegarandeerd een scherpe prijs!
  • Laagste prijsgarantie in Eindhoven
  • No cure = no pay
  • Binnenlopen zonder afspraak

iPhone16

Er zijn foto’s verschenen van dummy’s van de iPhone 16-serie van Apple. Daaruit blijkt dat de schermen van de Pro-modellen groter zijn dan die van eerdere Pro’s. Apple hanteert al sinds de iPhone 12-serie dezelfde schermformaten.

De foto’s van de dummy’s zijn gedeeld door Sonny Dickson, die al jaren juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten deelt. Zo’n dummy heeft geen interne onderdelen, maar is vaak wel representatief voor het uiteindelijke model. Op de foto’s is onder meer te zien dat alle iPhone 16-versies een Actie-knop krijgen, terwijl momenteel alleen de Pro-modellen van de iPhone 15 daarmee uitgerust zijn. Gebruikers kunnen zelf een actie toewijzen aan deze knop, zoals het openen van de camera-app of het inschakelen van de zaklamp.

Aan de dummy’s te zien, zijn de Pro-modellen iets groter dan de andere iPhone 16-versies. Dat sluit aan bij het gerucht dat de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max schermen hebben met een formaat van respectievelijk 6,3 en 6,9 inch. Sinds de iPhone 12 uit 2020 zijn de schermen van deze Pro-telefoons respectievelijk 6,1 en 6,7 inch. Het is dus voor het eerst sinds vier jaar dat Apple telefoons met andere schermformaten uitbrengt. Ook zou de iPhone 16 Pro Max door zijn formaat van 6,9 inch de Apple-telefoon met het grootste scherm tot nu toe zijn.

Er is tot slot aan de rechterkant een ‘opname’-knop te zien, zoals eerder werd gemeld in een gerucht. Het is nog niet duidelijk wat de knop precies doet, maar vermoedelijk kan hij gebruikt worden om foto’s en video’s te maken. Apple kondigt zijn iPhones doorgaans in september aan. Het is gebruikelijk dat rond april dit soort informatie naar buiten komt.

Blog